SportDržavni TimKonačan popis rukometaša BiH za EHF EURO 2024.

Konačan popis rukometaša BiH za EHF EURO 2024.

Stručni štab muške seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Irfanom Smajlagićem odredio je konačan spisak igrača za EHF Euro 2024. u Njemačkoj.

Kao što je stručni štab najavio spisak za nastup na Yellow cup nije spisak za Euro, pa je došlo i do jedne promjene. Našem timu će se priključiti golman Chamberyja Harun Hodžić, a u Sarajevo se vraća Mario Pavlak, koji je povrijeđen. Nažalost, sa ekipom neće biti ni desno krilo Ibrahim Haseljić, koji se povrijedio u toku priprema.
Na spisku se nalaze :

Golmani
Benjamin Burić
Admir Ahmetašević
Harun Hodžić

Krila
Adi Mehmedćehajić
Marko Majstorović
Luka Perić
Vladan Đurđević

Bekovi
Mirsad Terzić
Igor Mandić
Mirko Herceg
Dino Hamidović
Marko Davidović
Luka Knežević
Marko Panić
Nedim Hadžić

Pivoti
Senjamin Burić
Adin Faljić
Amir Muhović

Bh. rukometaši će još ostati u Švicarskoj, a u utorak putuje u Mannheim, gdje će u četvrtak 11. januara igrati protiv Švedske u prvom kolu EHF EURO-a.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE