ZDKPrivredaKompanije iz ZDK zajedno nastupaju na sajmu SIF 2023

Kompanije iz ZDK zajedno nastupaju na sajmu SIF 2023

Pet kompanija iz Zeničko – dobojskog kantona danas i sutra će se predstaviti na zajedničkom štandu u okviru Međunarodnog industrijskog sajma građevinarstva, mašinstva i metalne industrije “Sarajevo industry fair – SIF 2023”. Zajednički nastup firmi iz ZDK omogućilo je Ministarstvo privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Na zajedničkom štandu nastupaju Almy d.o.o. Zenica, Termika d.o.o. Zenica, Jasmin M d.o.o. Žepče, Tupd Erdi d.o.o. Zavidovići i MHM Robotics d.o.o. Tešanj.

– Ovaj put nastupamo zajedno. Dvije trećine sredstava za nastup na ovom sajmu osiguralo je Mininstarstvo privrede ZDK, a jednu trećinu same kompanije iz našeg kantona koje su se javile na javni poziv. Privreda Zeničko-dobojskog kantona je stub razvoja Bosne i Hercegovine i lideri smo u sektoru građevinske, metalne i mašinske industrije. Ovo je prilika da se naša privreda adekvatno predstavi i da naši privrednici ostvare korisne kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima. Zajedničko predstavljanje naših privrednika će ubuduće biti praksa koju ćemo nastojati primijenjivati na svim sajmovima koji su od interesa za kompanije iz ZDK – kazao je ministar Šibonjić.

Prvi Međunarodni industrijski sajam građevinarstva, mašinstva i metalske industrije  “Sarajevo industry fair – SIF 2023” održava se u kompleksu Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu od 18. do 20. maja, a u organizaciji agencija “Profi Team” i “Profi Light” iz Sarajeva.

Sajam je organizovan na prostoru od 5.000 m2 zatvorenog prostora i 2.000 m2 otvorenog prostora, a učestvuje više od 90 izlagača.

Sajam tematski obuhvata istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaje i alate, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE