NaslovnicaBiHKompanije iz ...

Kompanije iz BiH prvi put na sajmu prehrambene industrije u Parizu

U Parizu je danas otvoren jedan od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije – SIAL 2022, na kojem se prvi put predstavljaju kompanije iz Bosne i Hercegovine. Predstavljanje bh. kompanija na ovom sajmu, na kojem su izlagači iz više od 200 zemalja, organizirala je i finansijski podržala Vanjskotrgovinska komora (VTK) BiH, uz podršku Švicarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

U paviljonu VTKBiH izlaže sedam bh. proizvođača iz prehrambene industrije: As Holding Sarajevo, Kolmix Velika Kladuša, Mladegs-Pak Prnjavor, Jami Sarajevo, Delta trade Zenica, Halilović Ilijaš i Mljekara Livno. Izlagači iz BiH se predstavljaju na zajedničkom štandu, kojeg su već tokom prvog dana sajma posjetili predstavnici privrednih komora drugih zemalja, kao i mnogobrojni posjetioci, izlagači i potencijalni poslovni partneri.

VTKBiH je poduzela opsežne aktivnosti za pozivanje potencijalnih partnera i kupaca s bh. izlagačima, pripremljen je i e-katalog bh. izlagača, a dogovoreno je i održavanje mnogobrojnih sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima.

Sajam SIAL 2022 se održava do 19. oktobra, a na sajmu će biti organizirani i mnogobrojni forumi i konferencije te prezentacije trendova i inovativnih rješenja iz oblasti prehrambene industrije, saopćeno je iz VTKBiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.