Home Sport Nogomet Kompanija Telemach uz nogometaše Bosne

Kompanija Telemach uz nogometaše Bosne

0
Kompanija Telemach uz nogometaše Bosne

Čast i zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost da je potpisan ugovor na godinu dana između NK Bosna Visoko i Kompanije Telemach BiH. Kako nam je rekao predsjednik UO Faruk Ihtijarević, predstavnici Telemacha na čelu sa gospodinom Željkom Batistićem su prepoznali u NK Bosna Visoko ozbiljnog partnera i htjeli su da pomognu rad NK Bosna Visoko kao što pomažu i ostale sportske klubove na području Visokog i BiH. Uprava kluba se zahvaljuje kompaniji Telemach i gospodinu Željku Batistiću što svojim primjerom pokazuju društvenu odgovornost prema našem klubu i gradu Visoko.

Kompanija Telemach je najveći operater digitalne i analogne kablovske televizije, kao i jedan od vodećih pružatelja usluge širokopojasnog interneta u BiH, a od kraja 2011. i operator fiksne telefonije. Telemach BiH je nastao integriranjem kablovskih distributera širom BiH tokom 2010., 2011. i 2012. godine (BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, Telekabel iz Zenice, ArtNet iz Kiseljaka i Vinet iz Visokog), a danas zapošljava oko 210 ljudi. U saradnji s kompanijama SBB Srbija, Telemach Slovenija, globalnom OTT platformom Net TV i  još oko 15 manjih kompanija, s kojima ima iste većinske vlasnike i predsjednika uprave, čini jedinstven telekomunikacijski sistem na teritoriji nekadašnje države, pod imenom United Group.

Telemach je u Bosni i Hercegovini prisutna već više od četiri godine i kroz to vrijeme je omogućila svojim korisnicima inovativne i napredne servise bazirane na najsavremenijim tehnologijama, podižući nivo konkurentnosti BiH tržišta, te unaprjeđujući iskustva i navike korištenja fiksnih telekomunikacionih usluga.

Komentari

komentara