Kompanija Secom iz Visokog proizvodi krevete za izolatorije u vrijeme koronavirusa

Pandemija koronavirusa u cijelom svijetu, ali i u našoj državi, donijela je velike promjene, a brojne kompanije odlučile su pomoći zdravstvenim radnicima i onima koji brinu o zdravlju građana kako bi prebrodili teške trenutke. Jedna od takvih, društveno odgovornih kompanija je i Secom iz Visokog, čija uprava je odlučila svoje proizvode donirati Štabu civilne zaštite Grada Visoko.

Tačnije, ova kompanija, koja je lider u drvnoj industriji na bosanskohercegovačkom tržištu, odlukom uprave odlučila je besplatno proizvoditi krevete za potrebe izolatorija u našem gradu. Ovih dana, njihovi zaposlenici obezbijedili su 50 kreveta za potrebe izolatorija u Kulturno-sportskom centru “Mladost” u Visokom, u cilju pomoći cjelokupnoj zajednici.

Foto: Arhiv/Ilustracija

“Želimo da pomognemo, prvenstveno zajednici i našem gradu, kada je to najpotrebnije, budući da se svi u ovoj vanrednoj situaciji nalazimo u problemu. Sada našu proizvodnju preusmjeravamo u proizvodnju u humane svrhe”, poručili su iz kompanije Secom.

Također, istaknuli su i kako u ovo teško vrijeme čine sve kako bi i svojim zaposlenicima obezbijedili sigurne uslove za rad, ali i kako bi zadržali svako radno mjesto u vremenima koja su krizna za poslovanje svake kompanije u našoj zemlji.

“Treba naglasiti i to da je uprava kompanije Secom inicirala, preko Udruženja drvoprerađivača FBiH, pravljenje 500 kreveta za Federalni štab Civilne zaštite, te da je ovaj projekt u fazi realizacije”, zaključili su iz Secoma.

Secom