NaslovnicaZDKKompanija Pre...

Kompanija Prevent Visoko učestvuje u projektu „Kupi markicu ne plaćaj participaciju“

Predstavnici kompanije Prevent Visoko posjetili su Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona kako bi se iz prve ruke upoznali sa prednostima i načinom korištenja markica zdravstvenog osiguranja, te dogovorili kupovinu istih za uposlenike ove kompanije.

Direktorica Subašić pojasnila je prednosti markice, a najveći benefit osjetilo bi  radno aktivno stanovništvo iz razloga što ta kategorija nije oslobođena plaćanja participacije.

– U praksi to znači da radno sposobno stanovništvo plaća prvi pregled kod ljekara primarne zdravstvene zaštite 2 KM, prvi pregled u konsultativno-specijalističkoj  zdravstvenoj zaštiti plaća se 4 KM, laboratorijski nalazi se kreću u rasponu od 2 KM do 15 KM,  hormomi štitne žlijezde,  UZV 10 KM-15 KM po organu, CT dijagnostika od 50 KM-100KM, magnetna rezonanca 100 KM,  BO dan u bolnici 5KM itd, mamografija, razbijanje kamenca u bubregu,  zatim fizijatrijske usluge, spirometrija – kazala je između ostalog direktorica Subašić.

Dodatno, penzioneri, djeca, RVI i druge kategorije koje su inače oslobođene plaćanja participacije, kupovinom markice ne bi plaćali 1 KM po receptu za lijekove sa Esencijalne liste.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.