Komisija za licenciranje “oborila” NK Čelik ali i NK Bosna, upitna Prva liga FBiH

FS FBiH je u četvrtak izdao saopštenje u kojem se između ostalog navodi da NK Čelik nije dobio licencu za takmičenje u Prvoj ligi FBiH nakon sjednice Prvostepene komisije za licenciranje.

Zeničani imaju rok od osam dana da ulože žalbu te se poslije toga nadaju kako će Drugostepena komisija za licenciranje dati zeleno svjetlo za nastup u Prvoj ligi.

Nakon sjednice je odlučeno da Klis iz Butorović Polja (Druga liga grupa Jug) i Gornji Rahić (Druga liga grupa Sjever) ispunjavaju uslove, te su dobili licencu i mogu igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Sa druge strane, osim Čelika bez licence na Prvostepenoj komisiji su ostali Bosna iz Visokog koja se takmiči u istoj ligi kao i Zeničani te Iskra iz Bugojna (Druga liga grupa Zapad).

“Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su:

FK “Klis” Buturović polje i
FK “Gornji Rahić” Gornji Rahić

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili:

NK Bosna Visoko
NK Čelik Zenica
NK Iskra Bugojno

FK Famos Hrasnica i NK Vitez podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH”, saopšteno je iz federalnog Saveza.

U razigravanju se takmiče četiri prvaka četiri Druge lige, a pobjednici polufinala odlaze u Prvu ligu. Ukoliko pobjednik jedne lige ne dobije licencu, onda prvi sljedeći klub za licencom iz iste lige ima pravo učešća u razigravanju.

sportsport.ba / Visoko.co.ba

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.