Lokalne TemeKulturaKolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

Kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

Kao i prošle godine, i ove godine izlagačku sezonu UGLU “Likum '76” završava kolektivnom izložbom amaterskih likovnih stvaralaca grada Visokog. U pitanju je još jedna autorska izložba, a ona je u Galeriji “Likum '76” bila na repertoaru još osamdesetih godina, dok je održavana i nekoliko uzastopnih godina nakon rata. Nakon petnaestak godina pauze oživljena je prošle godine, a Udruženje “Likum '76” i Amaterska sekcija ponovo organizuju ovu izložbu, dvadesetu po redu te vrste. Biće postavljeni radovi devetnaest likovnih entuzijasta iz Visokog čiji je likovni govor privlačan široj populaciji, jer se većinom bazira na podražavanju i interpretaciji objektivne stvarnosti, a ima i djela koja zalaze imaginativnu kreaciju. Broj dostavljenih radova prelazi četrdeset, a radi se o slikama i skulpturama sa motivima pejzaža, mrtve prirode, veduta, životinja, portreta i drugih srodnih motiva.

Izložba će biti otvorena u petak, 23. decembra ove godine, sa početkom u 19.30 sati u Galeriji “Likum '76”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE