PreporukaLikeKolege s posla odrekle se svog godišnjeg, kako bi ga poklonile majci...

Kolege s posla odrekle se svog godišnjeg, kako bi ga poklonile majci bolesnog djeteta

Kćeri Daniele Berlit (38) prošlog novembra dijagnosticirana leukemija.

Djevojčica Fiona tada je imala tri godine. Cijeloj porodici se život promijenio, a Daniele je odmah je odlučila danonoćno biti uz svoju kćer.

Prodavačica u “Dänisches Bettenlager” u Njemačkoj odmah je predala zahtjev za cijeli godišnji odmor koji je istekao nakon 36 dana, no potom su kao pomoć uskočile njene kolege. Objavom na Facebooku osigurali su da svi zaposlenici lanca doniraju neke od svojih dana odmora.

“Bila sam u bolnici s Fionom, sjedila sam na podu hodnika i samo plakala. Jednostavno nisam mogla vjerovati. Kolege iz cijele Njemačke su mi poklonili svoj odmor. Bila sam toliko zaprepaštena da su mi nepoznate kolege dale svoj odmor, prekovremene sate. Ta spremnost za pomoć bila je jednostavno nevjerojatna. Toliko sam plakala, kazala je Daniele, prenosi Fenix magazin.

Svoj joj je godišnji odmor poklonilo 429 kolega, a oni koji nisu imali prestalog godišnjeg odmora, poklonili su svoje prekovremene sate. Ukupno je dobila četiri godine i šest mjeseci godišnjeg odmora.

“Tako je dobro iskusiti toliko ljudskosti i ta spoznaja da ima toliko dobrih ljudi … To je nevjerojatno. Tako sam plakala, Fiona je u bolnici pitala: ‘Mama zašto plačeš?’ I rekla sam joj da su to suze radosnice i pokušala malo objasniti cijelu stvar. Ona je malo shvatila, a i moja starija kći Mina”, kazala je 38-godišnjakinja.

Njezinoj kćeri Fioni preostale su još tri hemoterapije čije nuspojave, kako navodi, nisu toliko intenzivne. Otkrila je i što planira s poklonjenim godišnjim odmorom ako njezinoj djevojčici bude bolje.

“Bilo mi je jasno da ne želim ostati kod kuće četiri godine ako se Fiona potpuno oporavi. Također, želja mi je brzo se vratiti u normalu. A ja svoj posao zbog cijele situacije volim čak i više nego prije. I zato smo rekli da ću ostati kod kuće godinu dana. Dakle od novembra 2020. do novembra 2021.”, zaključila je.

 

Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE