Kod Visokog nastavljena potraga za Aldinom Mulićem

TIMOVI ZA SPAŠAVANJE SA ČAMCIMA RASPOREĐENI NA VODI

Kod Visokog nastavljena potraga za Aldinom Mulićem: Spasiocima se priključili i volonteri

 

Rijeka Bosna je raspoređena u sektore i tačno se zna gdje ko ide i koji dio pretražuje. Na terenu je oko 150 pripadnika Civilne zaštite, a očekujemo da će nam se tokom dana pridružiti još volontera, kazao je Solak

Potraga za tijelom Aldina Mulića, koji je zajedno sa Irhanom Fočom, čije je tijelo prekjučer pronađeno, upao u Miljacku na Dolac Malti u Sarajevu, od kada mu se i izgubio svaki trag, nastavljena je i jutros, a pripadnicima Federalne uprave Civilne zaštite pridružili su se i volonteri.

 

Potraga i danas kreće iz Visokog, gdje je formiran stožer FUCZ.

 

– Raspoređuju se ljudi uz rijeku i na rijeku. Priključili su se i volonteri koji su došli da zajedno s nama tragaju. Oni će se raspoređivati duž rijeke Bosne uz asistenciju naših ljudi, kako se ne bi narušila njihova sigurnost – kazala je za Faktor Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ.

 

Prema njenim riječima, timovi za spašavanje sa čamcima se raspoređuju na vodi.

 

– Tu su i predstavnici Civilne zaštite iz Visokog, kao i Civilne zaštite RS-a, a tokom dana ćemo znati i to da li će se u potrazi pridružiti jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona – kazala je Kovač.

 

Prema riječima Fahrudina Solaka, direktora FUCZ, potrazi se priključilo oko 50-ak volontera.

 

– Rijeka Bosna je raspoređena u sektore i tačno se zna gdje ko ide i koji dio pretražuje. Na terenu je oko 150 pripadnika Civilne zaštite, a očekujemo da će nam se tokom dana pridružiti još volontera – kazao je Solak.

 

Navijačka grupa Manijaci iz Sarajeva pozvala je jučer svoje članove da jutros u osam sati dođu ispred Argelinija na Dolac Malti kako bi se organizirali i uključili u potragu za momkom koji je nestao u rijeci Miljacki. Osim njih, nakon poziva Mulićevog brata putem društvenih mreža, članovi su se organizovali i jutros uputili prema Visokom, kako bi pomogli u potrazi za mladićem.

 

Aldin Mulić (28) i Irhan Fočo (24) su u srijedu ujutro upali u Miljacku u naselju Malta, a nakon toga pokrenuta je intenzivna potraga u kojoj učestvuju pripadnici Civilne zaštite i GSS-a, vatrogasci, policija i psi tragači.

 

U četvrtak je u rijeci Bosni kod Visokog pronađeno i identifikovano tijelo Irhana Foče.

 

(Faktor.ba)