Ko su trenutni lideri četiri Druge lige FBiH: Prvaci će igrati doigravanje, dva tima idu u viši rang

Radnički, Stupčanica, Iskra i Čapljina drže vrh

Uzbudljivo je i u četiri Druge lige FBiH, Sjever, Zapad, Centar i Jug.

Kako je već poznato, prvoplasirani timovi iz navedenih liga će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH. Dva tima, dva pobjednika doigravanja će naredne sezone nastupati u Prvoj ligi FBiH.

Krenimo redom.

U Drugoj ligi Sjever lider je FK Radnički Lukavac i čini se da teško iko može zaustaviti Lukavčane na putu ka tituli.

Radnički nakon 11 kola ima 29 bodova, tačnije devet pobjeda i dva poraza, te ne zna za poraz. Prvi pratioci su FK Seona sa 22 boda, NK Svatovac ima 21 bod, kao i FK Priluk.

Na Zapadu se izdvojila bugojanska Iskra. Bugojanci igraju sjajno, a nakon ovog kola napravili su dodatni ‘bijeg’ kada je bodovna prednost u pitanju. Iskra ima 29 bodova, Rudar iz Sanskog Mosta 25, dok je Kiseljak trećeplasirani sa 24. Bugojanci su definitivno glavni kandidat za prvo mjesto, no postavlja se pitanje da li su ambicije kluba vezane za viši rang, s obzirom da na klub funkcioniše sa dosta finansijskih problema.

Lider u Drugoj ligi Centar je NK Stupčanica Olovo. Stupčanica nakon 11 kola ima deset pobjeda i jedan poraz, te je definitivno pokazala najviše. Ovaj veoma organizovani klub ima visoke ambicije, a prvi pratioci su mu NK Bosna i NK Čelik. Bosna zaostaje sedam bodova, a Zeničani osam.

U Olovu ne kriju da žele naslov prvaka, a njihovoj ozbiljnosti govori i podatak da su pripreme uoči sezone odradili u Turskoj.

Na jugu naše zemlje također dosta uzbuđenja. Prošlosezonski prvoligaš HNK Čapljina igra sjajno. Čapljinci su u dva derbija, u dva prethodna kola, savladali Klis te Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja, svoje prve pratioce.

Na svom kontu imaju 28 bodova, a prvi pratilac im je FK Klis sa 25. Ova dva tima gotovo sigurno vodit će bitku za prvo mjesto i doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Portal SportSport.ba