NaslovnicaZDKPolitikaKO SDP ZDK: P...

KO SDP ZDK: Pozdravljamo pozitivne procese i promjene u načinu rada nove Vlade ZDK

Klub zastupnika SDP BiH je na sjednici Skupštine Zeničko – dobojskog kantona održanoj 22.3.2023. godine kroz zastupnička pitanja ukazao na probleme sporog izdavanja rješenja za korisnike dječijeg doplatka pri centrima za socijalni rad kao i pitanje statusa Gorske službe spašavanja na području Zeničko – dobojskog kantona. 

Pokrenuta je i inicijativa za uvrštavanja na esencijalnu listu dijetetske hrane Novalac Allernova i injekcije Epinefrin. Usvojen je Izvještaj o finansijskom planu J.U.“Služba za zapošljavanje“ i Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko – dobojskog kantona za 2023. godinu. 

KO SDP BiH Zeničko – dobojskog kantona posebno pozdravlja pozitivne promjene koje se tiču finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja, a koje su većim dijelom inicirane radom Zdravstvenog savjeta KO SDP BiH ZDK. 

Značajno su povećana sredstva za banjsko liječenje, liječenje izvan kantona kao i proširivanje esencijalne liste lijekova. Zastupnici SDP BiH u Skupštini ZDK su ukazali i na potrebu povećanja sredstava za vantjelesnu oplodnju, liječenje u inostranstvu, edukacijau medicinskog kadra , nabavku medicinske opreme te potrebu skraćivanja liste čekanja. 

Na Skupštini su se nakon četiri neuspješna pokušaja u prethodnom sazivu Skupštine našli i revizorski izvještaji u kojima su navedene mnoge nepravilnosti u radu prethodne Vlade Zeničko – dobojskog kantona. 

Klub SDP BiH u Skupštini ZDK pozdravlja pozitivne procese i promjene u načinu rada nove te pruža punu podršku u radu novoj Vladi Zeničko – dobojskog kantona.  


Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.