KO SDP-a ZDK 22. septembra bira novo rukovodstvo

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Zeničko-dobojskog kantona (KOSDP ZDK), koji je sinoć zasjedao u Zenici, donio je odluku o održavanju Izvještajno-izborne konferencije KO SDP-a ZDK – kazao je za Fenu aktuelni predsjednik te organizacije Senaid Begić.

Sjednica će biti održana 22. septembra, s početkom u 11.00 satu, u sali Gradskog vijeća Zenica.

– Na toj će konferenciji biti izabrano novo rukovodstvo, odnosno predsjednik, KO od 45 članova i Nadzorni odbor od pet članova.

Odlučeno je da će konferenciji prisustvovati 225 delegata iz 11 općinskih organizacija ZDK-a te Gradske organizacije Zenica – kazao je Begić.

Sve lokalne organizacije zadužene su da do 9. septembra predlože kandidate i delegate za Konferenciju, a pravo kandidiranja ima svaki član SDP-a koji ispunjava statutarne uslove SDP-a BiH.

– Članovi imaju pravo i na samostalnu kandidaturu – ističe Begić, koji će o svojoj kandidaturi za drugi mandat odlučiti nakon što budu poznati stavovi i prijedlozi lokalnih organizacija.

Dodao je kako će se do 15. oktobra, po istom principu provesti i aktivnosti na izboru novog rukovodstva 11 općinskih te Gradske organizacije Zenica.(FENA)