ZDKPolitikaKO SDA ZDK: Uprkos određenim najavama većine, nastavljamo konstruktivne razgovore o formiranju...

KO SDA ZDK: Uprkos određenim najavama većine, nastavljamo konstruktivne razgovore o formiranju nove vlade kantona

Nakon što su potvrđeni rezultati Općih izbora u BiH, sa osvojenih 11 madata u Skupštini ZDK, SDA je definitivno potvrdila da ostaje najjača politička stranka u ZDK. Građani su dali najveće povjerenje SDA na čemu smo im zahvalni i SDA ZDK će nastaviti voditi pozitivne procese u Kantonu što su građani prepoznali i nagradili sa većim brojem glasova nego što SDP i BHI-KF imaju zajedno, a koje se nameću kao predvodnici neke nove većine i tzv. „programske koalicije“.

Jedini zajednički sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti u Kantonu i time ponište volju građana ZDK u trenutku kada je ZDK primjer dobre prakse mnogim oblastima i definitivno najstabilniji kanton u FBiH. Koliko su programski motivisani govori i činjenica da su na prvim zajedničkim sastancima podijelili ministarstva i funkcije, što je objavljeno, ali ne i demantovano u medijima, pred novinarima opovrgli i kazali da će o tome kasnije odlučivati. Ove činjenice govore sve o toj tzv. koaliciji, odnosno interesnoj skupini,  rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Uzimajući u obzir volju građana Kantona, povjerenje i obaveze koje su nametnuli pred nas, Kantonalni odbor SDA ZDK, uprkos određenim najavama većine, nastavlja konstruktivne razgovore o formiranju nove vlade kantona pred kojom će biti imperativ da nastavi pozitivne trendove i rad u interesu građana.

KO SDA ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE