KO SDA ZDK: Sramotno obmanjivanje građana Zenice i ZDK!

KO SDA ZDK: SAOPĆENJE ZA JAVNOST

SRAMOTNO OBMANJIVANJE GRAĐANA ZENICE I ZDK!

Posljednju sedmicu obilježilo je međusobno dopisivanje menadžmenta  JU Kantonalna bolnica Zenica sa Gradskom upravom Zenica, a radi utvrđivanja vlasničkih prava nad zemljištem u krugu  Kantonalne bolnice u  Zenici zbog početka implementacije dva historijska projekta za zdravstvo Zenice i ZDK rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica  i izgradnje Interventne kardiologije.

Menadžment Kantonalne bolnice Zenica je na jeftini pokušaj obmane, zamjene teza i slabašnog  pokušaja provlačenja populizma kroz cijelu problematiku od strane gradonačelnika  Zenice odgovorio  argumentovano-Rješenjem Kantonalnog suda u Zenici koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje, a samim time i potvrdio da Grad Zenica nije vlasnik zemljišta i nekretnina u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica kako se to pokušalo predstaviti u dopisu, i nije mogao biti upisan u vlasništvo nad istim zemljištem.

KO SDA ZDK izražava zaprepaštenje stavom  Gradske uprave Zenica, tačnije gradonačelnika Zenice, da projekte rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica i izgradnju Interventne  kardiologije  po  najmodernijim  svjetskim  standardima  želi dovesti u pitanje. Ova dva projekta su historijski projekti za zdravstvo Zenice i ZDK. 

Žalosno je da je gradonačelnik Zenice cijelu situaciju  sa utvrđivanjem vlasničkih odnosa i izdavanjem  potrebnih dozvola  za početak  implementacije  navedenih  projekata, kao i mnoge druge stvari u ranijem periodu, prebacio na poligon političkih obračuna i ucjena pokušavajući pribaviti jeftine političke poene za projekte koje je sam obećao građanima u svojim zanosnim populističkim govorima. 

Ako se vratimo malo unazad  i analiziramo ta brojna obećanja već bi se građani Zenice trebali kupati u zatvorenim bazenima, a poslije toga obaviti kupovinu u nekom od šoping centara u Poslovnoj zoni “Zenica-jug”,  te nakon svega otići žičarom do Smetova i odvesti se dalje putevima širokim  šest metara… Od svega imamo samo obećanja, zamjene teza, a sada i ucjene na projektima od kojih svaki građanin Zenice i ZDK može imati korist od životnog značaja. 

Pozivamo Gradsku upravu Zenica i gradonačelnika da prestane zloupotrebljavati projekte poput ovog u Kantonalnoj bolnici Zenica, da prestane ponižavati građana Zenice i ZDK koji, sigurni smo, dobro znaju ko je, šta i koliko uradio i radi za dobrobit svih građana u Kantonu. Neka građani sami procijene, a oni koje su građani birali neka rade za dobrobit društva, neka se takmiče za završetak projekta više, a ne za obećanje više kako je to u Zenici postala praksa.

                                                                                                PRESS SLUŽBA KO SDA ZDK