KO SDA ZDK: Skupštinska većina stabilna, Renić bi se trebala baviti spašavanjem posrnule Naše stranke u Zenici

388
Foto: Ilustracija/Arhiv

“Jučer održana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona potvrdila je da je aktuelna skupštinska većina stabilna, te da su informacije o mogućoj prekompoziciji većine plod medijskih špekulacija i neostvarivih ambicija opozicije. Sve tačke dnevnog reda izglasala je većina SDA, A-SDA, HDZ BiH i nezavisni zastupnici koja ima 19 ruku.

SDA Zeničko-dobojskog kantona odbacuje i izjave opozicione zastupnice Sanje Renić, a u vezi funkcionisanja Ministarstva unutrašnjih poslova i usvajanja izmjena Zakona o ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Izjave da “policija ZDK ostaje pod upravom SDA” su krajnje neumjesne, jer bi zastupnica Renić trebala znati da nadzor nad radom policije vrši Komisija za nadzor rada policije koju čine zastupnici iz pet političkih stranaka, a među njima i zastupnik SDP-a, koalicionog partnera Naše stranke.

Gospođa Sanja Renić bi se umjesto istupanja u javnosti s neumjesnim i neutemeljenim izjavama, trebala fokusirati na spašavanje Naše stranke u Zenici, jer je kao kandidatkinja za gradonačelnicu osvojila preskromnih 762 glasa, a njena Naša stranka nije prešla ni izborni prag.”, saopćeno je iz KO SDA ZDK.

Saopćenje za javnost / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara