ZDKSaopćenjaKO SDA ZDK: SDA podržava isplatu pomoći zaposlenim u institucijama ZDK

KO SDA ZDK: SDA podržava isplatu pomoći zaposlenim u institucijama ZDK

Kantonalni odbor SDA ZDK podržava isplatu jednokratnepomoći uposlenicima koji plate i naknade primaju iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona u iznosu 1.080,00 KM, a na temelju Uredbe o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena Vlade FBiH, za koju je prethodna Vlada ZDK, predvođena SDA, završila sve neophodne zakonske procedure, ali i, što je najvažnije, osigurala sredstva neophodna za isplatu pomoći. 

Naglašavamo da je odluku o isplati jednokratne pomoći bivša Vlada ZDK donijela nakon adekvatne analize Budžeta koji je apsolutno likvidan i u stalnom porastu. Iz tih razloga ne postoji niti jedan razlog da se isplata pomoći uposlenicima koji plate i naknade primaju iz Budžeta Zeničko-dobojskog dovede u pitanje. 

Porazno bi bilo, ako se uzme u obzir trenutno stanje Budžeta koji je, ponavljamo, stabilan i u stalnom porastu, kao i rast svih životnih troškova naših sugrađana, od cijena u prosjeku 17,3 % do prijevoza čiji je rast čak 28,2%, da bilo ko iz nama neshvatljivih razloga dovede odluku Vlade ZDK o isplati pomoći u pitanje.

Klub zastupnika SDA u Skupštini ZDK će podržati rebalans Budžeta u kojem je opredijeljeno po 1.080 KM za svih 8.200 zaposlenih u organima i javnim ustanovama čiji je osnivač ZDK.

KO SDA ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE