ZDKPolitikaKO NiP ZDK / Pored tri zastupnika u Skupštini i 12 gradova...

KO NiP ZDK / Pored tri zastupnika u Skupštini i 12 gradova ZDK za povjerenika imenovan Nermin Muzur iz KS?

Nakon što je Šemsudin Mehmedović suptilno najavio izlazak iz SDA, a Fuad Kasumović dan ranije također najavio rušenje aktuelne Vlade ZDK političkim devijacijama u ZDK pridodajemo informaciju koja je prošla poprilično nezapaženo i ispod radara, a vezana je za Narod i Pravdu ili preciznije KO NiP ZDK i uvođenje Povjereništva.

Naime pored tri zastupnička mandata u Skupštini ZDK koja su osvojili kandidati iz Zenice (Harun Čolić), Breze (Dejan Kovačević) i Visokog (Amra Babić) sami vrh ove stranke ili kako se to voli reći “Centrala iz Sarajeva” se odlučila da za Povjerenika imenuje Nermina Muzura uspješnog načelnika opštine Ilidža, a što opet implicira da sasvim izvjesno u Kantonalnom odboru ne štima sve kako treba.

Zenica je bila domaćin sjednici Predsjedništva Naroda i Pravde na čelu sa Elmedinom Konakovićem prije nešto manje od mjesec dana (12.11.2023.).

Tema sastanka je bila situacija, kako u Zeničko-dobojskom kantonu, tako i u samoj Zenici. U vezi s tim Organizacija Narod i Pravda Zenica čestitala je gospodinu Nerminu Muzur na imenovanju za povjerenika ZDK do sprovođenja izbora.

Iako na zvaničnom FB Pageu stranke nisu izostale kurtoazne fraze i zahvaljivanja članovima NiP-a iz ZDK, posebno onim mladim koji su kako se kaže “pokazali jedinstvo i sve zadatke odradili vrhunski” ostaje pitanje šta se dešava u KO NiP ZDK i zašto pored tri zastupnika iz ZDK za Povjerenika se imenuje, istina uspješan načelnik, iz KS, odnosno jel moguće da u 12 gradova našeg kantona od Doboj-juga do Olova nema političkog kadra koji bi posložio stvari u ovom političkom subjektu u kojem je očito neko prethodno napravio nered zapostavljajući stranačke zarad ličnih interesa.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE