ZDKPolitikaKo je Visočanka Dženana Čišija, buduća ministrica finansija u Vladi ZDK?

Ko je Visočanka Dženana Čišija, buduća ministrica finansija u Vladi ZDK?

Odlukom predsjedavajućeg Skupštine ZDK Kovačević Dejana i zamjenika predsjedavajućeg Skupstine ZDK Bulajić Gorana i Kulović Behije od 08.12.2022. godine, Amra Mehmedić imenovana je za kandidatkinju za premijerku ZDK. Mehmedić je odmah zatim

Članom 2. predmetne Odluke dostavila predsjedavajućem Skupštine prijedlog kandidata za ministre u Vladi ZDK. Među deset prijedloga za buduće ministre/ministrice našla se i Visočanka Dženana Čišija i to kao prijedlog Demokratske Fronte za buduću ministricu finansija.

 

Ko je Dženana Čišija?
Rođena je u Visokom 1980.godine. Osnovno obrazovanje stekla je u OŠ “Kulin Ban”, dok je srednju školu završila u Gimnaziji Visoko. Ekonomski fakultet u Sarajevu, Bachelor poslovne ekonomije na fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju u Travniku. U Mostaru od 2017-2019.godine stiče i zvanje Certificiranog računovođe (Savez računovođa, revizora i finansijskih radnika).
Od 1998-2003.godine radila je kao direktorica za proračun i finansije  u firmi “Biropromet d.o.o. U Hotelu park u Vogošči na poziciji računovotkinje bila je 2005.godine. Od 2006-2016.godine na funkciji je finansijske direktorice Company “D&U” u Visokom. Trenutno, a od 2017.godine, nalazi se na funkciji finansijske direktorice u firmi “Sigma Trade” d.o.o Visoko.

Članica je Općinskog/Gradskog i Kantonalnog odbora Demokratske Fronte od 2013.godine.Majka je dvoje djece, i kako je sama napisala u jednom od svojih predstavljanja putem FB profila za lokalne izbore,  supruga, radnik i građanin ove divne države i našeg grada.

 

“Ja želim da pričam o nama, običnim građanima ovog
grada koji se kriju iza velikih zavjesa igrača koji nad nama kroje naše
živote evo već dobrih nekoliko decenija. Želim da pričam o svim nama
koji nemamo moć i utjecaj da se naš glas čuje u gomili plaćenih i
naručenih hvalospjeva.

Poučena životnim iskustvima i pravilima, poput onog da ništa u životu
samo ne dolazi, odlučila sam se politički aktivirati, i koliko je to god
moguće, mijenjati određene stvari lokalno, za početak, raditi i na sebi,
ali i na mogućnostima i rješenjima za određene probleme.

Predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, često naglašava da je
uloga Demokratske fronte u ključnim procesima često neophodna do te
mjere da to ide i na štetu stranke, ali definitivno nikada na štetu
države. Naš cilj je jedan, stabilna država, stabilan grad, stabilna
lokalna zajednica, i u konačnici stabilna porodica kao osnovna jedinica
svega pobrojanog.” – napisala je tada između ostalog u svom predstavljanju biračima buduća ministrica finansija u Vladi ZDK Dženana Čišija.

 

Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE