NaslovnicaZDKKO A-SDA ZDK ...

KO A-SDA ZDK održala centralnu tribinu u Varešu

Jučer je A-SDA za evropsku BiH održala centralnu izbornu tribinu u Varešu. Na tribini je uvodničar Avdija Kovačević, bivši načelnik ovog grada, iznio teške uslove u kojima žive stanovnici Vareša.

On je naglasio da je provođenje programa mjera A-SDA od ključnog značaja za privredni i ekonomski razvoj, te za vraćanje dostojanstva običnog čovjeka.

Predsjednik KO A-SDA Zeničko-dobojskog kantona i nosilac liste za Skupštinu ZDK, mr. Ramo Isak, istakao je da će A-SDA vratiti ovaj grad sa političkih margina ZDK, te da oni koji su izazvali ovako teško stanje tokom proteklih dvadeset godina nisu u stanju i da ga poprave.

Na tribini su predstavljeni i ostali prisutni kandidati sa izbornih listi A-SDA, koji su govorili o mjerama koje će preduzeti ako budu izabrani za poslanike u zakonodavnim strukturama vlasti.

Tako su kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH istakli – dr. Taib Spahić, da će se zalagati za deprofesionalizaciju poslanika, a Sabahudin Sinanović je poručio mladima – ne mijenjajte državu, promijenite vlast! Nosilac liste za Parlament Federacije BiH, Halil Tuzlić, posebno je naglasio potrebu formiranja jedinstvenog zdravstvenog fonda i osiguranja liječenja stanovnika u Sarajevu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.