Književno veče: Romani Senade Kadribašić

JU Gradska biblioteka Visoko

 

Književno veče 27.09.2017. u 19:00 sati

ROMANI SENADE KADRIBAŠIĆ

Predstavljanje romana i ozložba – Performans

Kulturni centar „Altidag“

 

_______________

 

Senada Kadribašić je rođena 1955.god u Lukavcu. Osnovnu školu je pohađala u Jablanici, srednju u Mostaru i Sarajevu, a Pravni fakultet u Sarajevu. Privatno je pohađala i časove glume i u godinama prije rata ovu vrstu umijeća ostvarila kao član “Pozorišta u pokretu” iz Sarajeva. Sposobnost TV moderiranja iskazala je tokom i poslije rata na TV stanicama u Berlinu i Sarajevu.

Afirmirana je slikarica. Do sada je imala 25 samostalnih izložbi i mnogo zajedničkih u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj i u domovini. Priznat je i njen humanitarni angažman kao i učešče u sesijama mnoštva okruglih stolova na teme: Maloljetnička delikvencija, Trgovina ljudima, Prava djece i žena u zlostavljanim obiteljima, Međureligijski dijalog itd. Piše likovnu i književnu kritiku. Poznata je i po svojim romanima u žanru kriminalističkog trilera.

Živi, piše i slika u Sarajevu. Do sada je objavila romane: „Sabina“, „Berlinska zavjesa“, „Nakit gospođe Xen“, „ Plava vrata“ i radodramu „Maske“. U pripremi za izdavanje je njen novi roman i nova kolekcija slika iz opusa „Geneza“. Romani: „Nakit gospođe Xen“, Plava vrata“ i „Ponoćni jazz“ snimljeni su na CD mp3 za potrebe Biblioteke za slijepa i slabovida lica Sarajevo.