Klubovima četvorice bh. reprezentativca prijeti ispadanje u niži rang

482

Polako ulazimo u finiš nogometne sezone u Europi. Kao i uvijek najviše pažnje privlače momčadi koje se bore titulu šampiona nacionalnog prvenstva, ali ništa manje nisu zanimljivi ni timovi koji se bore za opstanak u društvu najboljih svoje zemlje.

Kada je u pitanju situacija vezana za klubove u kojima igraju naši reprezentativci možemo zaključiti da njih četvorica imaju nezavidan položaj.

Mensur Mujdža, Vedad Ibišević, Haris Medunjanin i Milan Đurić sa svojim timovima vode bitku za opstanak u ligama.

Serie A – Milan Đurić sa Cessenom ima samo teoretske šanse

U Italiji je ekipa Cessene skoro pa siguran putnik u niži rang. Oni su nakon 34 odigrane utakmice predzadnji na tabeli sa čak 9 bodova zaostatka za ekipama izvan opasne zone. Postoji još samo teoretska šansa da Cessena izbori opstanak u Seriji A, ali bi to bila prava senzacija.

Bundesliga – Ibiševićev Stuttgart fenjeraš, Mujdži sa Freiburgom bod zaostatka

Mujdžin Freiburg je tri kola prije kraja na 16. mjestu Bundeslige sa bodom zaostatka od timova iznad opasne zone.

Napadač naše reprezentacije Vedad Ibišević je u nemilosti trenera, a njegov Stuttgart je trenutno zadnji na tabeli i po mišljenju mnogih oni su glavni kandidati za ispadanje iz lige. Četiri boda zaostaju za timovima iznad opasne zone.

Primera – Povratniku u Primeru prijeti ekspresno ispadanje

Kada je u pitanju momčad Deportiva za koju nastupa naš reprezentativac Haris Medunjanin oni se također nalaze u opasnoj zoni ali u nešto povoljnijoj situaciji nego li prethodno navedeni timovi.

Deportivo je tri kola prije kraja na 18. mjestu na tabeli ali sa bodom manje u odnosu na dvije ekipe koje se nalaze iznad njih, odnosno izvan opasne zone.

Komentari

komentara