NaslovnicaZDKPolitikaKlub zastupni...

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK: Riješiti problem isplate pomoći nezaposlenim osobama

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona je na jučer održanoj sjednici  podržao Odluke o privremenom finansiranju JU  Službe za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za period 01. 01. – 31. 03. 2023. godine.

Na ovaj način je omogućeno nesmetano obavljanje poslova i programa korisnika budžeta JU Služba za zapošljavanje, korištenje prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja licima koja su osigurana na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i neometano funkcionisanje samih zdravstvenih ustanova.

 

Klub zastupnika SDP BiH je ukazao na propuste prilikom isplate jednokratne pomoći nezaposlenim licima na području Zeničko-dobojskog, te zatražio da se što hitnije  reaguje po pitanju ažuriranja spiskova, kako bi i preostali korisnici ove pomoći, a koji na to imaju pravo, istu dobili.

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK / Visoko.co.ba

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.