Lokalne TemePolitikaKlub vijećnika SDP Visoko: Katastrofalne brojke JKP Visoko govore dovoljno o upravi...

Klub vijećnika SDP Visoko: Katastrofalne brojke JKP Visoko govore dovoljno o upravi ovog JKP i naravi rasprava o njemu

Na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća Grada Visoko najveću pažnju je privukao izvještaj o radu JKP Visoko i ocjena mišljenje s rezervom nezavisne revizorske agencije koju je ovo preduzeće samo angažiralo.

Kao predstavnici najveće opozicione partije u Visokom, naši vijećnici su postavili niz pitanja direktoru ovog javnog preduzeća pozivajući na odgovornost i snošenje posljedica za propuste u radu.

Pitali smo:

– Zašto su aktualni redovni protesti radnika u ovom javnom preduzeću?
– Da li je prikazana dobit od 400.000KM fiktivna obzirom na mišljenje s rezervom nezavisne revizorske agencije?
– Zašto jedino u izvještaju ovog javnog preduzeća nije prikazan iznos najveće plate (plata direktora)?
– Šta se uradilo do sada po pitanju rješavanja problema odlaska stručnog osoblja?
– Koliki su i zašto imamo povećanje gubitaka na vodovodu?
– Kako to da u odnosu na prethodnu lošu upravu ovo preduzeće posluje još gore?

Na ova glavna i još druga brojna pitanja postavljena u toku jučerašnje sjednice GV Visoko, nažalost nismo dobili konkretne odgovore, brojke i pojašnjenja.

Građani su željeli pozitivne promjene, a ne zamjene lica i identične prakse pa čak i identične direktore i loše politike koje su naš grad vodile i vode u nesigurnost, daljnje propadanje infrastrukture, a naše građane činile i čine nezadovoljnima.

JKP Visoko mora biti primjer kako se može i treba građanima olakšavati svaki mogući segment života u našem gradu, a okolinu činiti ugodnijom i za stanovnike i za turiste, što nažalost sada nije slučaj.

Svjesni činjenice da za građane našeg Visokog želimo najbolje, neće nas pokolebati komentari i podsmjesi vlasti jer znamo da će i u Visokom uskoro svanuti dan.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE