NaslovnicaBiHPolitikaKlub vijećnik...

Klub vijećnika SDP u GV Tuzla: Edin Delić i njegov istomišljenici vode nekorektnu i nedemokratsku kampanju protiv GO SDP Tuzla i gradonačelnika Jasmina Imamovića

S obzirom da se u okviru kampanje za predsjednika SDP BiH, vodi iznimno nekorektna i nedemokratska kampanja protiv Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića od strane Edina Delića i njegovih istomišljenika, Klub vijećnica i vijećnika SDP BIH u Gradskom vijeću Tuzla smatra da se takvim postupcima (iznošenjem laži i uvreda) nanosi šteta, ne samo Socijaldemokratskoj partiji, nego kompletnom demokratskom društvu.

˝Govor Edina Delića na skupu u Tuzli je toliko nekorektan da ne priliči ni kampanji protiv nekog drugog političkog protivnika, a ne kampanji unutar SDP BiH. Mišljenja smo da neko ko je spreman na ovakav način omalovažavati svoje kolegice i kolege, drugove i drugarice ne bi trebao biti ni kandidat, a pogotovo ne predsjednik jedne partije kao što je SDP BiH, koja ima preko 40.000 članica i članova˝, saopštio je Kluba vijećnica i vijećnika SDP BiH u Gradskom vijeću Tuzla.

Kako su istakli, iza ovakve kampanje i kandidature Delića ipak stoje neke druge grupe i pojedinci što unutar Socijaldemokratske partije, ali i izvan SDP BiH koje žele oslabiti ovakav SDP i isporučiti ga političkim protivnicima. ˝Poznato nam je da su i neki naši drugovi, pa i sam kandidat učestvovali u incijativnom odboru za formiranje neke nove stranke/pokreta, te zbog toga smatramo da se mi u SDP BiH moramo odbraniti od toga i od takvih pokušaja. Zbog neistina koje iznosi gospodin Delić, kako je samo uži dio rukovodstva SDP BiH Tuzla uz dosadašnjeg predsjednika Nermina Nikšića smatramo neophodnim da to demantujemo i mi dole potpisani potvrđujemo da smo kao Klub vijećnica i vijećnika učestvovali i jednoglasno s Predsjedništvom i Gradskim odborom odlučili da podršku na unutarstranačkim izborima u Socijaldemokratskoj partiji damo dosadašnjem predsjedniku i kandidatu za predsjednika SDP BiH, Nerminu Nikšiću˝, navedeno je u saopštenju Kluba vijećnica i vijećnika SDP BiH u Gradskom vijeću Tuzla.

Klub vijećnica i vijećnika SDP BiH u GV Tuzla:

Prof.dr.Alen Kapidžić

Prof.dr. Rejhana Dervišević

Prof.dr. Emir Hodžić

Dr.med.sci Aleksandar Vujadinović

Sunčica Delibegović

Azra Gazibegović

Erna Delić

Elvir Mahmuzić

Nedim Salibegović

Merima Softić

Nataša Perić

Bijedić Elvir

 

Visoko.co.ba/TIP.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.