Klub DF u ZD P FBiH: Saopćenje povodom … Odluke – Projekt Vodovod Visoko

Saopćenje povodom povlačenja s dnevnog reda Odluke – Projekt Vodovod Visoko

 

 

U toku održavanja posljednje redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a zbog nemogućnosti da parlamentarna većina izglasa tačku dnevnog reda, premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, je povukao sa dnevnog reda Odluku vezanu za finansiranje razvojnog Projekta Vodovod Visoko (Ugovor između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD).

Predsjednik Kluba zastupnika Demokratske fronte je javno u mikrofon na samoj sjednici reagovao na način da će “opozicija pomoći” i da će Klub DF-a podržati tu tačku dnevnog reda, jer se radi o razvojnom, ekonomskom i korisnom infrastrukturnom projektu za građane Opštine Visoko.

Na žalost, nije bilo pozitivne reakcije od strane premijera, kao ovlaštenog predlagača te predmetne Odluke. Ovo samo još jedanput potvrđuje tezu da i kada opozicioni klub zastupnika želi da konstruktivno i pozitivno djeluje, bahatost od strane vladajuće SDA uvijek prevlada.

Izražavamo duboku zabrinutost jer je time Vlada Federacije BiH na čelu sa premijerom Novalićem sebi dala za pravo da ugrozi vodosnabdijevanje domova 40 000 građana Visokog.

Klub zastupnika/ca u ZD P FBiH