NaslovnicaSvijetKlimatske pro...

Klimatske promjene nisu daleka prijetnja, one utiču na živote i ekosisteme

Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), izjavio je da klimatske promjene nisu daleka prijetnja, te da one utiču na živote i ekosisteme.

Ghebreyesus je govorio o klimatskim promjenama na profilu na društvenoj platformi X, nekadašnjem Twitteru.

Ističući da širom svijeta postoje razorni požari i poplave, kao i ekstremni toplinski valovi i dugotrajne suše, Ghebreyesus je rekao:

“Klimatske promjene nisu daleka prijetnja. Događaju se upravo sada, utječu na živote i ekosisteme. Udružimo se, smanjite emisije, podržite otpornost i budite održivi u budućnosti. Stvorimo put.”

Ghebreyesus je istaknuo da budućnost svijeta i mladih generacija ovisi o ovim koracima koje treba poduzeti u pogledu klime.

Iako je i ranije bilo ekstremnih prirodnih događaja širom svijeta, juli 2023. godine zabilježen je kao najtopliji mjesec ikada.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.