KK Visoko – KK Travnik 59:70

Nakon sjajne pobjede u Mostaru, košarkaši Visokog su večeras (nedjelja, 21. februar) pretrpjeli domaći poraz od lidera na tabeli, ekipe Travnika, koja je slavila rezultatom 70:59 i na taj način zadržala maksimalan učinak i nakon gostovanja u našem gradu.

Pružili su Visočani motiviranu i borbenu igru, ali Travnik je još jednom pokazao da je najkvalitetnija ekipa u južnoj grupi A2 lige i da je glavni kandidat za promociju u viši rang takmičenja, a pobjede u svim dosadašnjim prvenstvenim susretima najbolji su pokazatelj snage i kontinuiteta dobrih rezultata travničkog tima.

U redovima visočke ekipe najefikasniji je bio Nikolić sa 14 poena, dok je Bečirhodžić ubacio 12 poena. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marković sa 20 poena, dok je Podojak zabilježio 16 poena.

Košarkaši Visokog sada imaju omjer od dvije pobjede i četiri poraza, ali nema razloga za preveliku zabrinutost i razočarenje, jer već u narednim kolima slijede nove prilike za povratak na pobjednički kolosijek i, ukoliko se ukaže prilika, borba za poziciju koja vodi u play off.

U narednom kolu Visočani gostuju u Bugojnu kod ekipe Iskre, a onda slijedi domaći susret protiv ekipe Prvi koš iz Viteza.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba