ZanimljivostiKinder milch schnitte

Kinder milch schnitte

Sastojci

krema

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1šlagfix (učvrščivać za šlag)
  • 2 velike žlice tekućeg meda
  • 1vanil šećer ili limun šećer

 

Priprema

  1. Bjelanjke istuci u snijeg. Žumanjke izmutiti sa šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
  1. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice). Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola.
    Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
  1. Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag, dodati vanilin šećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frižider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraže. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po želji se može peći u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga, da bude deblje.
  1. U kremu i biskvit se može stavitilimun šećer umjesto vanilinog šećera (ili za kremu pola vrećice limun šećera, pola vanilinog).

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE