Kemal Mušinbegović (SDA): Od javnog servisa u Visokom se pravi privatna televizija …

Kemal Mušinbegović (SDA): Od javnog servisa u Visokom se pravi privatna televizija, pozivam istražne organe da utvrde zakonitost ovih radnji

 

Izvor: visoko.co.ba

 

Kemal Mušinbegović, visočki zastupnik u Skupštini ZDK na današnjoj sjednici postavio je zastupničko pitanje vezano za situaciju oko JP RTV Visoko. Mušinbegović je pod sumnjom u zakonitost svih dešavanja pozvao nadležne organe da ispitaju da li je bilo nezakonitih radnji prilikom pretvaranja ovog javnog preduzeća u javnu ustanovu.

“Koristim svoju zastupničku mogućnost i postavit ću dva zastupnička pitanja . Jedno je upućeno Ministarstvu pravde, a drugo Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK.

Ovih dana se u medijima često spominje stečajni postupak JP RTV Visoko te se navode mnoge stvari u kojima su primjetni elementi krivičnog djela, pa zbog toga moje prvo pitanje i glasi:

– Da li je u predstečajnom postupku došlo do određenih krivičnih radnji u smislu otuđenja stečajne mase tj. otuđenja televizijske, radijske i ostale opreme RTV Visoko i prenošenja na drugi pravni subjekt.

Moje drugo pitanje glasi:

– Da li su po prijavi obespravljenih radnika RTV Visoko o krađi i otuđenju televizijske i radijske opreme RTV Visoko, urađene sve potrebne istražne radnje po istom od strane policijskih i drugih relevantnih organa.

Smatram da se od jednog javnog preduzeća pravi privatna televizija i sva stečajna masa iz koje su trebali biti namireni obespravljeni radnici je pokradena.

Ako nisam u pravu neka se da prostor obespravljenim radnicima da se obrate na toj istoj televiziji po pitanju ovog slučaja i neka naši građani imaju sve potrebne informacije na vrijeme i iz prve ruke, kako kaže jedna naša sugrađanka.”