Kemal Mušinbegović (SDA): Od javnog servisa u Visokom se pravi privatna televizija, pozivam istražne organe da utvrde zakonitost ovih radnji

Kemal Mušinbegović, visočki zastupnik u Skupštini ZDK na današnjoj sjednici postavio je zastupničko pitanje vezano za situaciju oko JP RTV Visoko. Mušinbegović je pod sumnjom u zakonitost svih dešavanja pozvao nadležne organe da ispitaju da li je bilo nezakonitih radnji prilikom pretvaranja ovog javnog preduzeća u javnu ustanovu.

“Koristim svoju zastupničku mogućnost i postavit ću dva zastupnička pitanja . Jedno je upućeno Ministarstvu pravde, a drugo Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK.

Ovih dana se u medijima često spominje stečajni postupak JP RTV Visoko te se navode mnoge stvari u kojima su primjetni elementi krivičnog djela, pa zbog toga moje prvo pitanje i glasi:

– Da li je u predstečajnom postupku došlo do određenih krivičnih radnji u smislu otuđenja stečajne mase tj. otuđenja televizijske, radijske i ostale opreme RTV Visoko i prenošenja na drugi pravni subjekt.

Moje drugo pitanje glasi:

– Da li su po prijavi obespravljenih radnika RTV Visoko o krađi i otuđenju televizijske i radijske opreme RTV Visoko, urađene sve potrebne istražne radnje po istom od strane policijskih i drugih relevantnih organa.

Smatram da se od jednog javnog preduzeća pravi privatna televizija i sva stečajna masa iz koje su trebali biti namireni obespravljeni radnici je pokradena.

Ako nisam u pravu neka se da prostor obespravljenim radnicima da se obrate na toj istoj televiziji po pitanju ovog slučaja i neka naši građani imaju sve potrebne informacije na vrijeme i iz prve ruke, kako kaže jedna naša sugrađanka.”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.