Kemal Mušinbegović (SBB): Ako štedimo u ZDK, zašto su plate u uredu premijera povećane za 10%?

1252

Na današnjoj 8. Sjednici Skupštine ZDK, zastupnik SBB-a iz Visokog Kemal Mušinbegović postavio je dva zastupnička pitanja, a koja su bila upućena premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću. Prvo pitanje je bilo vezano za mjere štednje koje provodi ZDK, a koje se ne tiče plaća i naknada u uredu premijera. Naprotiv, one su veće za oko 10% u odnosu na prošlu godinu. Kako je naveo Mušinbegović u budžetu za 2014.godinu plaće i naknade troškova zaposlenih u uredu bile su 226.195KM, a ove 2015.godine je planirano 249.100 KM. Konkretno pitanje Mušinbegovića je glasilo:

Da li se planirana štednja odnosi kako za sve tako i za ured premijera?

plate u uredu premijeraDrugo pitanje odnosilo se na podnesenu inicijativu kluba SBB i zastupnika gosp. Zaimovića o ukidanju savjetničkih mjesta u svim javnim institucijama gdje je osnivač ZDK.

– Ja kao građanin ZDK i Bosne i Hercegovine jesam za sve uštede koje će donijeti dobro našim građanima, ali za ovakve uštede apsolutno nisam – rekao je Mušinbegović.

Mušinbegović je tražio da mu se odgovor dostavi u pismenoj formi, ali je premijer odgovorio samo usmeno nakon čega je napustio skupštinsku salu.

 

Komentari

komentara