NaslovnicaBiHPolitikaKemal Mušinbe...

Kemal Mušinbegović (SBB): Ako štedimo u ZDK, zašto su plate u uredu premijera povećane za 10%?

Na današnjoj 8. Sjednici Skupštine ZDK, zastupnik SBB-a iz Visokog Kemal Mušinbegović postavio je dva zastupnička pitanja, a koja su bila upućena premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću. Prvo pitanje je bilo vezano za mjere štednje koje provodi ZDK, a koje se ne tiče plaća i naknada u uredu premijera. Naprotiv, one su veće za oko 10% u odnosu na prošlu godinu. Kako je naveo Mušinbegović u budžetu za 2014.godinu plaće i naknade troškova zaposlenih u uredu bile su 226.195KM, a ove 2015.godine je planirano 249.100 KM. Konkretno pitanje Mušinbegovića je glasilo:

Da li se planirana štednja odnosi kako za sve tako i za ured premijera?

plate u uredu premijeraDrugo pitanje odnosilo se na podnesenu inicijativu kluba SBB i zastupnika gosp. Zaimovića o ukidanju savjetničkih mjesta u svim javnim institucijama gdje je osnivač ZDK.

– Ja kao građanin ZDK i Bosne i Hercegovine jesam za sve uštede koje će donijeti dobro našim građanima, ali za ovakve uštede apsolutno nisam – rekao je Mušinbegović.

Mušinbegović je tražio da mu se odgovor dostavi u pismenoj formi, ali je premijer odgovorio samo usmeno nakon čega je napustio skupštinsku salu.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.