Preporuka za zdravu i brzu poslasticu.
Sastojci:
2 banane
50 ml mlijeka
1 jaje
1 kašičica meda
100 g zobenih pahuljica
1 kašika cimeta
½ kašike praška za pecivo
½ kašike ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijati rernu na 170 stepeni. Lim prekriti papirom za pečenje. Zgnječiti banane i pomiješati ih s mlijekom, jajetom, medom i ekstraktom vanilije. Zatim dodati zobene pahuljice, cimet, prašak za pecivo i so. Tijesto uz pomoć kašičice rasporediti po papiru za pečenje s razmakom od nekoliko centimetara. Peći otprilike 15 minuta, dok ivice ne postanu zlatne.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.