SvijetKatolici i muslimani zajedno: Molitvi za kraj pandemije pridružio se i Papa

Katolici i muslimani zajedno: Molitvi za kraj pandemije pridružio se i Papa

Papa Franjo se danas pridružio međureligijskom danu molitve te zamolio Boga da okonča pandemiju koronavirusa.

Odbor za ljudsko bratstvo je predložilo da se danas svi kršćani, muslimani i jevreji mole, poste i čine dobra djela.

– Neki će reći da je ovo vjerski relativizam i to se ne može učiniti , ali kako se ne možemo moliti ocu svih nas. Svako se moli onako kako zna i kako može – kazao je poglavar katoličke crkve, a prenosi AFP.

Inače, u ovom odboru se nalazi devet članova i sastoji se od muslimana, jevreja i kršćana.

Ipak, da ne bude sve kako treba, pobrinuli su se pojedini katolici koji nisu poslušali molbu. Na Twitteru su se mogle tako vidjeti poruke da je “papa Franjo postio s nevjernicima”.

Podsjećamo papa je izrazio podršku medicini i znanstvenim istraživanjima, ali je također pozvao ljude da se mole “u skladu s učenjima svoje religije”, kao i da poste, rade dobra djela i mole Boga da okonča pandemiju.

Visoko.co.ba/vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE