Kasumović: Ne želim u vlast sa ovakvom SDA, napravili su mnogo štetePotpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović prvi je napustio današnji sastanak u zgradi Vlade ZDK gdje se razgovaralo o formiranju Vlade ZDK, a u izjavi za medije je kazao da se u pojavljuju informacije o raspodjeli ministarstava kojima se želi spinovati javnost.Kasumović je kazao da ne želi u vlast u ZDK sa SDA te da je današnji scenario uvođenje HDZ-a u vlast.

“Bh. blok je rekao da će do 29. januara reći s kim će na kojem nivou formirati vlast. Da bi se uveo HDZ, SBB je povukao potez i izašao iz većine. To je jedan razlog, a drugi je što Čehić želi biti direktor bolnice. Nezavisni blok želi poštenu državu i to ne mogu dozvoliti. Mi imamo sigurnih 18 zastupnika i trenutno se dogovaraju oko raspodjele ministarstava. Ja s ovakvom SDA neću, napravili su mnogo štete i ne želim s niima. Ova dva bloka sada se dogovaraju oko raspodjele. Sarajlića (SBB) ćemo ostaviti za predsjedavajućeg skupštine, a danas ćete dobiti imena ljudi”, kazao je Kasukomović.

Kazao je da je Nezavisni blok izabrao ministarstva koja niko nije htio i to ministarstvo zdravstva, finansija te poljoprivrede. 

Na pitanje da li NB ima rješenje za Kantonalnu bolnicu, Kasumović je rekao da još ne želi govoriti o tome, ali da one stranke koje vode ministarstva moraju imati i vertikale, ustanove, koje padaju pod ta ministarstva.

Klix