Karavan Žogarije (Loptarije) u četvrtak u Visokom

1425

Žogarija (Loptarija) takmičenje učenika osnovnih škola u sportskim disciplinama, te kvizu znanja, ove sedmice gostuje u Visokom. Domaćin sportskih igara bit će Osnovna škola „Kulin Ban“, nadmetanja u sportskim disciplinama će biti održana na sportskom terenu škole, a ukoliko vremenske prilike ne budu dozvoljavale, planirano je da Žogarija bude održana u dvorani. Takmičenje učenika počinje od 11:00 sati na igralištu škole, učešće će uzeti četiri osnovne škole sa područja visočke općine, a pobjednik takmičenja će izboriti nastup na finalnom državnom takmičenju, koje bi i ove godine trebalo biti održano u Sarajevu. Pobjednici državnog prvenstva izborit će odlazak na finalno takmičenje na kojem učestvuju ekipe iz 9 zemalja.

Žogarija (Loptarija) je jedan od najvećih i najpoznatijih dječijih projekata u ovom dijelu Evrope. Ideja je potekla iz Slovenije prije 8 godina, dobila je podršku osnovnih škola i ministarstava, i vrlo brzo je postala sinonim za njegovanje sportskog duha i fair play igre. Danas se Žogarija održava u 9 zemalja: Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska, Hrvatska,Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.