Karatisti iz Visokog osvojili 34 medalje u Mostaru

1057

I ove godine, tačnije u subotu 30. maja 2015., u Univerzitetskom centru Mostar, dvorana Midhat Hujdur – Hujka  održan je turnir u tradicionalnom karateu. Tehnički organizator turnira ispred Tradicionalne karate – do Asocijacije Bosne i Hercegovine bio je  Karate klub ,,Mostar”, jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini. I ovog puta Karate klub ”Mostar” je pokazao da se uspješno može nositi sa izazovom tehničke organizacije bilo koje vrste, te da u budućnosti možemo očekivati još bolju posjećenost klubova iz zemlje i inozemstva. Na takmičenju je učestvovalo 19 ekipa iz BiH, Slovenije i Njemačke sa  preko 150  takmičara.

Najuspješniji klubovi na takmičenju:

Karate klub “Mostar”,

Karate klub “Visoko”,

Karate klub “Romanija” – Pale.

Najuspješniji takmičar: Senahid Bulut (KK „Visoko“)

Karate klub “Visoko” je nastupio sa 14 takmičara, a koji su osvojili 34 medalja (16 zlatnih, 13 srebrenih i 5 bronzanih).

Usama Husić 1.mjesto, kate II nivo;

Husein Građan 3.mjesto, kate II nivo;

Usama Husić 1.mjesto, kihon II nivo;

Husein Građan 2.mjesto, kihon II nivo;

Usama Husić 2.mjesto, Jyu-ippon kumite;

Husein Građan 3.mjesto, Jyu-ippon kumite;

Juniori:

Sađid Bulut 1.mjesto,Ko-Go kumite;

Senahid Bulut 2.mjesto, Ko-Go kumite;

Senahid Bulut 1.mjesto,Fuku-Go kumite;

Sađid Bulut 2.mjesto, Fuku-Go kumite;

Senahid Bulut 1.mjesto, kumite +65 kg;

Sađid Bulut 2.mjesto, kumite +65 kg;

Senahid Bulut 1.mjesto, kumite apsolutna;

Sađid Bulut 2.mjesto, kumite apsolutna;

Kata tim (Senahid Bulut, Sađid Bulut i Usama Husić) 1.mjesto;

Seniori: Senahid Bulut 2.mjesto, kate;

Karate klub “Fudokan” Visoko nastupio je sa 2 takmičara, a koji su osvojili 3 bronzane medalje.

Pojedinačni rezultati takmičara KK “Fudokan”:

Dječaci 10.-11.godina:

Ali Murtić 3.mjesto, kate II nivo;

Esmin Čolo 3.mjesto, kihon II nivo;

Ali Murtić 3.mjesto, kihon II nivo;

Na ovom takmičenju u uvodnom obraćanju voditelja protokola akcenat je stavljen na mjesec maj, u kome je karate ostalo bez osoba koje su u minulom vremenu bile i ostale dio istorije BH karatea, 2 osnivača karatea Bosne i Hercegovine, Saliha (Salke) Ćurića oca BH karatea i  Ibrahima (Ibre) Nizama, te 2  predsjednika Gojka Vukadinovića prvog predsjednika i Dr. Slađan Ajvaza, oba preminula u ovom mjesecu 2015. godine. Također, kao i prošle godine predstavnici Upravnog odbora Tradicionalnog karatea su dodjelili priznanja i nagrade najuspješnijim takmičarima i trenerima za 2014. godinu, te priznanja za dužnosnike Saveza koji su dali poseban doprinos razvoju i afirmaciji tradicionalnog karatea u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Za ostvarene rezultate u 2014. godini, među kojima je i zlatna medalja se Evropskog prvenstva iz Rumunije, nagradu je dobio Senahid Bulut. Za doprinos u sistemu takmičarskog organizovanja tradicionalnog karatea nagradu je primio Nusret Građan. Na ovom takmičenju sudije iz Visokog bili su: Haris Mulahasanović internacionalni sudija – glavni sudac, te Armin Hajduković, Amel Zukić i Merima Građan.

 

Komentari

komentara