Kapo Nijaz novi šef stručnog štaba NK Bosna Visoko

Službeni FB Page nogometnog kluba Bosna:

Kulović Faruk više nije šef stručnog štaba NK Bosna Visoko.
NK Bosna se zahvaljuje Kulović Faruku na uvijek maksimalnom angažmanu i ostvarenim rezultatima.

Nakon par slabijih rezultata i bolnog poraza u Olovu, ostavku na mjesto šefa stručnog štaba podnio je Faruk Kulović. Predsjednik Kadrić zakazao je za večeras hitnu sjednicu upravnog odbora.

NK Bosna Visoko

Kapo Nijaz novi šef stručnog štaba NK Bosna Visoko.

Na hitnoj sjednici UO NK Bosna Visoko prihvaćena ostavka Kulović Faruka, novi trener visočkih karioka je Nijaz Kapo. Kapo stručnjak dobro poznat visočkoj javnosti, u ranijem periodu predvodio je visočke karioke u dva navrata, treča sreča reklo bi se.

Upravni odbor je na večerašnjem sastanku jednoglasno izabrao Kapu Nijaza za novog šefa stručnog štaba našeg Kluba.

🟡 Nijaz Kapo je rođen 6.4.1956.godine u mjestu Buzići, mahala smještena nadomak Visokog. Svoju fudbalsku karijeru počeo u juniorskom pogonu Nogometnog kluba Bosna Visoko 1971. godine, a već naredne 1972. debitovao je i za prvi tim Bosne. Nastupio je i na Balkanskom prvenstvu Jugoslavije 1973. godine u Zaječaru (Srbija), gdje reprezentacija BiH tada zauzima 3 mjesto.
Igrao je u generaciji mnogih nogometnih velikana poput: Zajeca, Vlaka, Kranjčara, Lukića, Merdanovića, Ljalje, Vujkova i mnogih drugih.
Kao veliko pojačanje 1975.godine dolazi u Fudbalski klub Rudar u Kakanj,gdje postaje neprobojni bedem u odbrani igrajući s Pericom i Čalukom. U svojoj karijeri prvotimca odigrao je preko 500 utakmica za Fudbalski klub Rudar iz Kaknja.
Nogometnu karijeru je završio rano s nepunih 30 godina, tačnije 1986. godine.

🟣 Treba istaći da je Kapo Nijaz već bio šef stručnog štaba NK Bosna, te naš Klub svojim znanjem 2005 godine spasio od ispadanja iz Prve lige Federacije BiH.

🟡🟣 Nijaze dobro nam došao 

NK Bosna Visoko