ZDKKantonalna bolnica Zenica počela raditi testove na koronu, čeka se akreditacija

Kantonalna bolnica Zenica počela raditi testove na koronu, čeka se akreditacija

Prema posljednjim podacima, 19 pacijenata zaraženih korona virusom smješteno je na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica, dok je 76 osoba smješeno u izolatorij.
Prema riječima Rasima Skomorca, direktora Kantonalne bolnice Zenica, kod svih pacijenata je povoljna zdravstvena situacija iako je primjetan značajan porast broja pacijenata u posljednih nekoliko dana iz područja Maglaja što predstavlja dodatno opterećenje ustanove.

„Neki pacijenti će u toku dana biti otpušteni jer im je nalaz pokazao da su negativni na korona virus, a time će se smanjiti broj hospitaliziranih pacijenata. Važno je napomenuti da je naš PCR laboratorij počeo sa radom i sada radimo prvu fazu paralelnih testova u našoj laboratoriji i u laboratoriji u Sarajevu kako bismo bili sigurni da su naši rezultati isti. Do sad su svi urađeni testovi bili sa istim ishodom, a danas će se nastaviti određena testiranja“, kazao je u utorak Skomorac.

Za zvaničan početak rada laboratorija potrebna je akreditacija Federalnog ministarstva. Tehničke pripreme opremanja laboratorija kao i obuke kadra su završene te je sve spremno za početak rada u našem kantonu.

 

visoko.ba/Zenicainfo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE