ZanimljivostiReceptiKako spremiti najukusniji domaći hamburger i čuveni sos

Kako spremiti najukusniji domaći hamburger i čuveni sos

Hamburgeri su omiljena brza hrana mnogima, pa tako i sve veći lanci restorana u svojoj ponudi imaju manje i veće hamburgere. No ipak, ako ste hamburgoljubac česta kupovina može biti prilično skupa. Ono što je pozitivno jeste da ih tako lako možete napraviti u vlastitoj kuhinji

Za meso su vam potrebna samo tri sastojka, a priloge stavljate po želji. Jeftinije je, pogotovo ako pravite veće količine i u svakom slučaju zdravije jer znate šta stavljate u svoje omiljeno jelo.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

400 grama mljevenog mesa
so, biber
glavica luka
kiseli krastavac srednje veličine
2 kašike majoneze
bijeli luk u prahu
crvena paprika u prahu
pola kašičice senfa

Prilozi:

zelena salata
paradajz
crveni luk ( po želji)
malo kečapa

 

Način pripreme:

Meso posolite i pobiberite. Ništa osim ova dva začina vam neće biti potrebno jer će meso tako biti mekše i rastresitije. Napravite malo deblje pljeskavice. Od ove količine mesa možete napraviti deset srednjih hamburgera. Pecite ih na grill tavi i na srednjoj vatri.

Dok se burgeri peku, napravite burger sos. Sitno isjeckajte luk i krastavice. Stavite u činiju i dodajte dvije kašike majoneze, posolite i dodajte malo bijelog luka u prahu. Na kraju dodajte pola kašičice senfa i malo crvene paprike u prahu. Sve promješajte i sjedite.

Pecivo prepolovite i na jednu stranu stavite malo sosa, list zelene salate, potom paradajz, pljeskavicu i topljeni sir. Na kraju stavite nekoliko kolutova luka i malo kečapa.

Servirajte uz pomfrit.

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE