Lokalne TemeStaro VisokoKako se u Visokom snimao “Otac na službenom putu”

Kako se u Visokom snimao “Otac na službenom putu”

Autor filma “Sjećas li se Doly Bell” Emir Kusturica u aprilu 1983.godine je počeo snimanje svog drugog flma “Otac na službenom putu”.

Filmska ekipa sa dosta poznatih giumaca i još više anonimnih statista (koje mi u našem gradu dobro poznajemo) »na putu« je stala u Visokom (Trg Džemala Bijedića). Desetak dana je trajalo snimanje scena koje su nas vratile u vrijeme pedesetih godina. Ali, ovog puta nećemo o filmu, već oko filma nekoliko riječi.

Veliki broj Visočana statirao je, neki sasvim ozbiljno i strpljivo, a poneki samo u prolazu. Jer, “ni filmski život nije kao na filmu«, rekoše neki i odoše.

Sigurno je da će mnogi sa nestrpljenjem čekati prvu prkojekciju, da vide šta je to bilo u njihovom gradu.

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE