Lokalne TemeKako je izgledalo otvorenje Robne kuće “Vema” 10.11.1982.godine

Kako je izgledalo otvorenje Robne kuće “Vema” 10.11.1982.godine

Danas će zvanično biti otvorena nova “Vema” nekadašnji ponos visočke trgovine.

Zahvaljujući arhivi nekadašnjih visočkih novina “Naš život” u prilici smo vidjeti kako je to bilo na otvorenju bivše Robne kuće “Vema”, 10. septembra 1982. godine. Donosimo vam kompletnu vijest, onako kako ju je tadašnji fotograf i novinar pokojni Dragutin Radan objavio u septembarskom izdanju novina “Naš život” prije 41 godinu.

Podsjećamo, RK “Vema” prodata ja 19.01.2015.godine. Ročište je počelo u 11.30sati i vrlo brzo završilo u 12.10sati, za svega četrdeset minuta. Sudija u ovoj za Visočane istorijskoj pravnoj stvari po čemu će ostati i zapamćen je bio Avdija Avdić.

 

Izvršenju prodaje nepokretnosti prisustvovali su kao tražitelji izvršenja: punomoćnik Mehmed Vranac i punomoćnici u pridruženim predmetima: advokat Salih Lemeš, advokat Kemal Ganić, Almina Hadžić (advokat pripravnik kod advokata Zahida Hadžića) i Mustafa Skopljak (advokat pripravnik kod advokata Faruka Ćosovića). Kao predstavnik izvršenika prisutan je bio Vitomir Blagojević, zakon. zastupnik izvršenika.

Na ročištu su se pojavila tri potencijalna kupca.

– Suša Commerce d.o.o Visoko

– Pemium Group d.o.o Visoko

– Evropa Treid d.o.o Tešanj

U prvom krugu prodaje Suša Commerce je ponudio 1.870.000KM, Peminum Group – 1.835.000KM, Evrop Treid – 1.832.500KM. Odmah zatim u drugom krugu Preminum Group i Evropa Treid odustaju od kupovine, dok Suša Commerce nudi 1.900.000KM. Proceduralno nakon 10 minuta Sud konstatuje da je najbolji ponuđač Suša Commerce i da postaje vlasnik nekretnine kč.br. 1649/1 Vema, poslovna zgrada u privredi 2224 m2 i zemljište uz privrednu zgradu 5.390 m2 upisana u zk.ul.br 5910 K.O. Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE