NaslovnicaAutoKako će pande...

Kako će pandemija virusa korona uticati na dizajn automobila?

Osim što je pozatvarala fabrike najvećih proizvođača, pandemija korona virusa mogla bi imati i dugotrajniji uticaj na autoindustriju. Po mišljenju dizajnera, vozačima će u budućnosti biti najvažniji sigurnost i luksuz, i to će najpre uticati na dizajn automobila.

Prije svega, proizvođači će se potruditi da obezbijede zdraviji enterijer. Brojne kompanije već nude napredne sisteme za vazdušno filtriranje, a u Jaguar-Land Roveru primećuju da bi ultravioletna svjetlosna tehnologija, ugrađena u sistem za kontrolu klime, mogla da neutrališe štetne patogene.

Ovaj brend već eksperimentiše sa korišćenjem ultraljubičastih zraka radi zaustavljanja širenja bakterija i virusa. S druge strane, Mercedes isprobava i tehnologije koje bi mogle poboljšati kvalitet vazduha izvan kabine.

Njemački brend o tome još ne iznosi previše detalja, ali je nagovestio da kompanija razmatra ideju o proizvodnji automobila sa tehnologijom prečišćavanja vazduha.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.