ZDKSportKakanjski odbojkaši počeli pripreme

Kakanjski odbojkaši počeli pripreme

Odbojkaši Kaknja počeli su s pripremama za novu sezonu u kojoj će biti jači i kvalitetniji,kako u stručnom, tako i igračkom kadru.
Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Nusretom Đakovcem poduzela je sve kako bi ovaj renomirani klub vratila na stare staze uspjeha. Uz Almira Aganovića, koji će i dalje djelovati u dvostrukoj ulozi: igrača i trenera, u stručnom štabu su još dva poznata imena: Salih Fazlić, koji će biti pomoćni trener i profesor Mirza Demir, koji će obnašati dužnost kondicionog trenera.

Salih Fazlić je bivši dugogodišnji igrač, a jedno vrijeme i trener muške i ženske ekipe Kaknja, dok je Mirza Demir u vrijeme Bakovićeve ere i najvećih uspjeha ovog kluba, također radio kao kondicioni trener.

Zbog renoviranja svlačionica u Sportskoj dvorani, treninzi se održavaju na stadionu Rudara, čije je vodstvo besplatno ustupilo svlačionice, teren i potrebne rekvizite, što je svakako za pohvalu i primjer saradnje dva kakanjska sportska kolektiva.

Što se tiče igračkog kadra, angažirana su dva dosadašnja igrača OK Gacko, srednji bloker Danilo Ružić i primač Marko Tadić, koji će sigurno mnogo značiti mladoj ekipi Kaknja jer se radi o veoma iskusnim i kvalitetnim igračima. Podsjećamo, Danilo Ružić je već bio član OK Kakanj, a zajedno sa Tadićem, pored Gacka, branio je boje i ekipe Studenta sa Pala. Postoje velike šanse da se ekipi priključi i mladi tehničar Adnan Bjelopoljak, koji je zadnje dvije godine sa dosta uspjeha igrao u Kataru.

Od kadra iz prošle sezone, nedostaju Ajdin Srebrenica, čije uvjete nije prihvatila Uprava kluba, dok je Armin Fejzović pristupio ekipi Centrometala iz Nedelišća (Hrvatska). Jedino je nepoznat status korektora Milana Boršnera, o čemu će konačnu odluku donijeti vodstvo kluba na prijedlog Stručnog štaba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE