ZDKKakanjska policija lišila slobode lica osumnjičena za počinjenje više krivičnih djela

Kakanjska policija lišila slobode lica osumnjičena za počinjenje više krivičnih djela

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali intenzivne mjere i radnje na
rasvjetljavanju šest krivičnih djela “Teška krađa” koja su počinjena u toku noći
09./10.11.2022.godine, nasilnim provaljivanjem u vozila i razbijanjem bočnih stakala, kojom prilikom je izvršilac otuđio laptop, novčanik, usb stik, lične dokumente, dva komada vatrenog oružja-pištolja i druge predmete.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja i dokaza da
se u vezu sa izvršenjima predmetnih krivičnih djela može dovesti lice S.A.(2004.) iz Kaknja, koji je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj, radi kriminalističke obrade. Također, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pronađen je i lišen slobode A.S. (1997.) iz Kaknja kod kojeg su pronađena i oduzeta dva pištolja marke “Glock” i “HS”, 50 komada pištoljskih metaka kalibra 9 mm i jedan laptop marke “HP”.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će
biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH te krivična djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu a u vezi sa članom 287. KZ F BiH “Teška krađa” i članom 33. KZ F BiH “Pomaganje”.

 

Odsjek za odnose sa javnošću,
analitiku i planiranje


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE