Kakanj dočekuje novu godinu uz Lapsus bend i Sanela Smolu

U Kaknju osvanuo ćiro iz bajke, Kakanj dočekuje novu godinu uz Lapsus bend i Sanela Smolu, dio novca izdvojen za migrante i djecu s posebnim potrebama

Na ulazu u Kakanj osvanuo je ćiro iz bajke. Ovaj poznati kakanjski eksponat koji podsjeća na nekadašnju rudničku prugu koja je presijecala gradsko područje Kaknja dobio je praznično osvjetljenje. Da ćiro dobije bajkoviti izgled pobrinuli su se uposlenici Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj u okviru koje djeluje Muzej Kaknja.
U okviru programa dočeka Nove godine u Kaknju nastupaju domaće snage – Emir i Lapsus bend 30. decembra i Sanel Smolo 31. decembra. Pripremljeni su i brojni sadržaji za djecu, mlade i sve generacije. Lokacije na kojima će se organizirati novogodišnje zabave su Kakanj i kakanjsko skijalište Ponijeri.
Lapsus bend i Sanel Smolo u Kaknju nastupaju po cijenama koje su daleko ispod komercijalnih, pa se i novogodišnji program zove “Kakanj u srcu”. Značajan dio sredstava planiranih za doček Nove godine Općina Kakanj je izdvojila za kupovinu konzervirane hrane, čarapa i kapa za migrante, te za kupovinu paketića za djecu s posebnim potrebama.


Press Općine Kakanj