Kaizen: Premijera singla (S)ljjepa g(m)izdava

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijerno je prikazana nova pjesma Kaizena “(S)lijepa g(m)izdava”.

Singl je spoj sevdaha i hip hopa, te je ujedno i saradnja između Kaizena i Adnana Koljenovića poznatijeg kao Zumbul, koji su dio hip hop sastava Kartel. Ovom numerom, zajedno s video spotom, ekipa je željela opisati stanje uma balkanskog stanovništva.

Tekstom i spotom htio sam da opišem stanje uma balkanskog stanovništva, te vizuelno predstaviti samo neke od prirodnih ljepota i kulturnih vrijednosti naše gizdave Bosne i Hercegovine – ističe Kaizen.

Muziku, tekst i aranžman potpisuje UzejrovićMidhat (Kaizen) kao i režiju, montažu i postprodukciju spota. U video spotu se mogu vidjet ikadrovi prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine i njene kulturne vrijednosti. Prikazani su prizori iz Visokog, Bosanske piramide Sunca i starog grada Visoki. Zatim, u spotu su također svoje mjesto dobile znamenitosti iz Sarajeva, rijeka Buna, jezero Nula kod Vareša, Neretva i mnoge druge zanimljive lokacije na području Bosne i Hercegovine.

Predstavljajući sve ljepote jedne države, ali i iskazivanje ličnog nezadovoljstva reper je upakovao u jednu numeru koju publici poklanja za Dan nezavisnosti.

Kaizen – (S)lijepa g(m)izdava ft. Zumbul

Lyrics: Kaizen

Music &arr: Kaizen

  Directed by: UzejrovićMidhat (Kaizen)

   Editor : UzejrovićMidhat (Kaizen)

   Color grading: UzejrovićMidhat (Kaizen)

Director of photography: Vehabović Dino

   Drone operators: KrajišnikBojan, DoksoSemir,RizvićFaris

Link zavideospot: