Lokalne TemeStaro VisokoKafana "Jagoda" i hotel "Sutjeska"

Kafana “Jagoda” i hotel “Sutjeska”

Kafana Jagoda je posebna priča za Visoko. Osim što je taj naziv bio popularan i same lokacije kafana su bile na različitim mjestima. Kada kažete “Jagoda” svi po automatizmu pomisle na prostor između sadašnje Sprkasse Banke i Općine Visoko. Međutim u arhivi Zdenka Antovića i na starim fotografijama možemo jasno vidjeti da je kafana “Jagoda” bila i na mjestu nekadašnje prodavnice tekstila koja se zvala kod “Duleta”, dok je danas na tom mjestu prodavnica “Alma Ras”. U vrijeme nastajanja ove fotografije i hotel u neposrednoj blizini zvao se drugačije, ili preciznije “Sutjeska”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE