Lokalne TemeKadar visočkog Doma zdravlja vodi radionicu na Danima urgentne medicine

Kadar visočkog Doma zdravlja vodi radionicu na Danima urgentne medicine

Veliko je to kada izrastete u respektabilnu instituciju, kako sa aspekta profesionalnosti tako i opremljenosti i kada vas pozivaju da prenesete svoje znanje i način rada drugima. Upravo naša JU Dom zdravlja Visoko ima kadar koji će voditi radionicu na Danima urgentne medicine Zenica ‘23 i educirati zaposlenike drugih Službi hitne medicinske pomoći.

Mi smo u proteklom periodu bilo svjedoci nabavke nove opreme za JU Dom zdravlja Visoko, ali i pozitivnim pričama koje su krasile medijski prostor gdje su vršene uspješne reanimacije pacijenata kojim je srce prestalo da kuca, a sve zahvaljujući znanju i trudu medicinskog osoblja u kombinaciji sa korištenjem savremene medicinske opreme. Predanim radom i trudom uspjeli smo stati rame uz rame sa eminentim službama HMP u regionu.

Radionice na teme:
– Vozilo hitne medicinske kao intezivna njega na točkovima
– Iznenadni srčani zastoj i napredno održavanje života na mjestu nesreće kroz pokaznu vježbu Tima HMP Visoko uz upotrebu adekvatne medicinske opreme, održat će:

1. Drkić-Popara dr Mirela, specijalista urgentne medicine i rukovodilac službe HMP
2. Delahmetović Fadila, glavna medicinska sestra službe HMP
3. Hajrić Evelina, medicinska sestra
4. Kruezi Mirsada, medicinska sestra
5. Šabić Ermin, medicinski tehničar

Iskrene čestitke i puna podrška!

Visoko.co.ba/Mirza Ganić FB


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE