Kada vas službena vlast ne jebe ni 1%

Kao dijete šehida naučio sam ja šta je nepravda tokom svih ovih godina, na društvenim mrežama je napisao Ismar Kadić, sin poginulog pripadnika Armije R BiH Kadić Sabahudina (pripadnika OpŠTO – Visoko).

“Danas 25.05.2020 u našoj državi obilježen je Dan Šehida. Dan onih koji su dali živote da bi mi mogli da živimo. Danas je na spomen obilježju za Šehide Visokog bilo više delagacija različito politički opredjeljenih, a opet u jednom ISTI. Isti po tome što je svaka delagacija imala makar po jednog potomka tih Šehida kojih se sjećamo. Nije bilo mjesta ni za kakve podjele, niti bilo kakvo izdvajanje. Ali nažalost samo su pojedinci imali priliku biti medijski ispraćeni. Danas sam i ja bio tu Kadić Ismar sin Kadić Sabahudina koji je u 26-toj godini dao svoj život za ovu državu. Danas sam ja položio cvijeće na spomen obilježje Šehidima u svoje ime i u ime SDP Visoko. Nažalost, u priloženom članku se ne vidi slika.”

Moj Ismare, nisi ti nit prvi, a vjerovatno nit posljednji kojeg ovdašnja “Javna kuća – medijska” selektivno “briše” iz transparentnog informisanja. Davno je to “sranje” od medija izgubilo svaku i amatersku dimenziju posla kojim se bavi.

Isti su nedavno zanemarili činjenicu da se sa Spomen obilježja skidaju, sklanjaju svijeće i vijenci da bi se samo uslikala Ona kojoj je podređena ova “Javna kuća”.

Malo prije toga, na jednom od javnih dešavanja, a u istoj “Javnoj kući” su se iskruživale slike nepoželjnih likova i tako oskrnavljene objavljivale.

Mogli bi smo navoditi milion primjera u kojima ovdašnja “Javna kuća” prostitucionalizira “Javnu riječ” i vrijeđa zdrav razum građana – selektivno im nudeći samo i jedino informacije cenzurisane i odobrene od strane One koja ima monopol na ovdašnju istinu.

“Političko-medijski” surogat od “nezavisne” vlasti pretvorio se u autokratsku tiraniju u svakom smislu te riječi.

Ali Ismare, i svi vi ostali koji se zgražavate nad ovakvim činjenicama – sramnije i bezobraznije od svega rečenog je ćutanje svih ostalih političkih aktera koji pretenduju na mjesto na kojem je Ona.

To da je “nezavisna vlast” isfabrikovala kompletnu društvenu infrastrukturu po volji Prve u Gradu, a sistemski se ignoriše, anatemiše, diskredituje i piša po svemu i svakom ko nije s njima – JAVNA JE TAJNA.

Svjesno, ciljeno, predumišljajno je ovdje ISTNA protjerana iz javnog diskursa. Nekome je dato da to brzo i odmah shvati, a nekome drugome da to isto – nikada – zanikad – ne shvati i ne uzme u mozak. Takve, kojima nikad ništa od suštine ne dopire do mozga, a svašta im je na pameti, potpuno trajno i tačno, treba javno nazvati – papcima.

visoko.ba / M.H: